top of page
Frau arbeitet

Si do të ishte procesi i ndërmjetësimit?

Pasi të na keni treguar kërkesat tuaja për personelin, ne do të shikojmë në grupin tonë të personelit për të parë nëse mund të kemi tashmë punonjësin e duhur në dispozicion për kompaninë tuaj. Nëse jo menjëherë, ne mund t'ju kërkojmë drejtpërdrejt në rrjetin tonë shumë të madh. Nëse gjejmë atë që ju kërkoni, do të hyjmë në diskutime më të thella me ju dhe punonjësin e ri të mundshëm.

Sa më kushton shërbimi i vendosjes së personelit nga Kosova në INTERWORX?

Nuk ka asnjë përgjigje të përgjithshme për këtë pasi varet nga një sërë faktorësh. Nga njëra anë nga vështirësia e rekrutimit të personelit për çdo fushë profesionale, pastaj nga kualifikimi, njohuritë e dëshiruara të gjermanishtes apo anglishtes etj. Megjithatë, dhe këtë thonë klientët tanë, kushtet tona janë gjithmonë të drejta dhe zakonore në treg. Ashtu siç duhet të jetë për një agjenci personeli profesionist dhe me reputacion.

A nuk ka problem gjuhësor me punonjësit kosovarë?

Në shumicën e rasteve, nëse punonjësi tashmë flet shumë mirë gjermanisht, ju rekomandojmë që t'i dërgoni punonjësit tuaj në një shkollë gjuhësore paralele me punën e tyre në kompani. Kjo zakonisht bëhet me ritme të mira nëpërmjet një qendre lokale të arsimit të të rriturve (VHS). Një klient i kompanisë sonë partnere në Poloni (Turbine.pl) dhe një kompani e madhe e porosive me postë nga Gjermania jugore, i cili ka zëvendësuar pothuajse 3/4 e stafit të magazinës së tij me punëtorë polakë të magazinës gjatë viteve, u ofron të gjithë punonjësve të rinj mësime gjermanisht dy herë në ditë. javë gjatë orarit të punës për të shkuar VHS. Ai i bartë shpenzimet dhe në varësi të funksionit të mëvonshëm, qëllimi është A2 ose B2. Megjithatë, kjo më pas i komunikohet qartë punonjësit paraprakisht. Një klient tjetër, për shembull, ka gjithmonë një përgjegjës që flet gjermanisht ose anglisht të përsosur dhe që është personi i tij i kontaktit. Më pas ai ka rreth vetes 2-4 kolegë të tjerë kosovarë në sistemin satelitor, të cilët nuk flasin pothuajse aspak gjermanisht dhe pothuajse asnjë anglisht, por udhëhiqen nga një kryepunëtor. E cila funksionon shkëlqyeshëm.

Si i gjeni dhe kontrolloni punonjësit e mi të rinj?

Ka disa mënyra për ta bërë këtë në kompaninë tonë. Ne kemi aplikantë të pakërkuar, të cilët i krijojmë në një grup të veçantë për një rishikim më të thelluar, dhe reklama të synuara, si në internet ashtu edhe jashtë linje. Sapo të dimë nevojat e sakta të një klienti, ne bëjmë një listë të ngushtë dhe mbajmë një qendër vlerësimi me të gjithë aplikantët e përshtatshëm në zyrën tonë në Prestinë. Në këtë QV ka punëtorë tanë që flasin vetëm gjermanisht dhe anglisht në vend, si dhe punonjës të lindur në Kosovë dhe që flasin mirë edhe gjermanishten. QV shërben gjithashtu si informimi i parë intensiv për punonjësit e rinj.

Po sikur të kem një kërkesë disi të pazakontë punonjësi?

Ndodh edhe kjo dhe zakonisht gjejmë një kapak për çdo tenxhere. Pra, ju lutemi mos hezitoni të na kontaktoni. Ne do të bëjmë më të mirën për ju.

Unë kam një biznes sezonal! Nuk kam nevojë për punonjësit gjatë gjithë vitit?

Ky rast gjithashtu nuk është i pazakontë! Ju mund ta diskutoni këtë qartë me punonjësin e mundshëm paraprakisht, në mënyrë që secila palë të dijë dëshirat e tjetrës. Ka edhe shumë studentë në Kosovë që duan të fitojnë "para të mira" për gjysmë viti, kryesisht flasin shumë mirë anglisht dhe më pas duan të kthehen në shtëpi për të vazhduar studimet. Ose ne njohim punonjës të tjerë kosovar që po kërkojnë posaçërisht punë sezonale, sepse do të donin të kalonin gjysmën tjetër të vitit me familjet e tyre. Çdo gjë është e mundur. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të kërkoni në një mënyrë të synuar dhe të diskutoni qartë të gjitha dëshirat tuaja paraprakisht.

bottom of page